Azərbaycanda qənd və şəkər tozunun istehsalı 9 dəfə artıb

Azərbaycanda qənd və şəkər tozunun istehsalı 9 dəfə artıb

Bu ilin yanvar-mart aylarında Azərbaycanda 314,1 min ton çörək və çörək-bulka məmulatları istehsal edilmişdir ki, bu da keçən ilin müvafiq dövrü ilə nisbətdə 1.7% çoxdur. 


Dövlət Statistika Komitəsindən  verilən xəbərə əsasən, bu ilin birinci rübündə ölkədə 79,9 min ton ət (quş əti daxil olmaqla) istehsal edilib (2,7% artım).

Bundan başqa, yanvar-mart aylarında Azərbaycanda qənd və şəkər tozu istehsalı 8,6 dəfə artaraq 58,3 min ton təşkil edib.

Qida məhsullarının üzrə əsas məhsul növlərinin istehsalı:

Məhsul növləri

2019-cu ilin yanvar-mart aylarında istehsal edilmişdir

Əvvəlki ilin müvafiq dövrünə nisbətən, faizlə

01.04.2019-cu il vəziyyətinə hazır məhsul ehtiyatı

Ət (quş əti daxil olmaqla),  min ton

79,9

102,7

     -

Kolbasa məmulatları, ton

1 975,4

133,5

3,7

Üzlü süd, min ton

236,3

102,8

     -

Qaymaq və xama, ton

1 189,2

100,2

     -

Pendir və kəsmik, ton

12 753,1

102,1

53,8

Kərə yağı, ton

5 866,1

99,6

5,7

Cem və marmeladlar, ton

19 225,7

106,5

7 494,4

Duru bitki yağları, ton

13 113,4

107,8

3 040,1

Marqarin, ton

11 170,7

96,1

397,8

İnsanın qidalanması üçün yararlı olan duz, min ton

13,6

111,5

0,9

Qənd və şəkər tozu, min ton

58,3

8,6 d.

14,1

Çörək və çörək-bulka məmulatları, min ton

314,1

101,7

   -

Xəbər 323 dəfə oxunub.

YAZARLARIMIZ

SEÇİLMİŞ

SON XƏBƏRLƏR