Şokoladın tərkibində "təhlükə"

Şokoladın tərkibində

Bəh-bəhlə yediyimiz şokoladın zərərli təsirləri var.

Aktual.az atv.az-a istinadən xəbər verir ki, ABŞ alimləri şokoladda təhlükəli maddə aşkar ediblər. Söhbət kakaonun tərkibində olan vandanamid maddəsindən gedir. Mütəxəssislər hesab edirlər ki, bu komponent insanlarda asılılıq yaradır və orqanizmə narkotik vasitə olan marixuana kimi təsir göstərir. Lakin narahatlığa elə bir əsas yoxdur. Çünki şokoladda vandanamidin miqdarı cüzidir. Onun orqanizmə 1 çətənə miqdarında təsir etməsi üçün 30 kq şirniyyat yemək lazımdır.

Xəbər 661 dəfə oxunub.

YAZARLARIMIZ

SEÇİLMİŞ

SON XƏBƏRLƏR