Bədəndəki artıq yağları ərdiən, xərçəngə qarşı qoruyan, şiş və toksin atan möhtəşəm bir ədviyyatdır. İnfeksiyalara qarşı təsirlidir: Hind təbabətində yanıq və kəsiklərin iltihablanmasını qarşısını almaqda istifadə edilir. Antiseptik və anti bakterial xüsusiyyətlərə malikdir.
Yaraların sağalamasını sürətləndirir:
Yanma və kəsik kimi dəri yaralarına tətbiq ediləndə, yaraların yaxşılaşma müddətini azaldır.
Qaraciyəri qoruyar:
Avstriyada edilən bir araşdırmaya görə sonunda siroza da səbəb ola bilən, qaraciyər ziyanını azaldır ya da dayandıra bilir.
Arıqlamağı asanlaşdırır:
Mütəxəssislər maddələr mübadiləsi sürətləndirdiyini düşünməkdədir. Zəncəfilli birlikdə istifadə güclü bir yağ yandırıcı kürə çevrilər.
Müxtəlif xərçəng növlərinə qarşı təsirlidir:
Texas Universitetində, siçanlar üzərində edilən təcrübələrdə dəri xərçəngi, və döş xərçənginin ağciyərlərə sıçraması qarşısını almaqda təsirli olub.
Manqalda bişən yeməklərdə ibarət kanserogen maddələrin zərərini azaldır:
Kansas Əyalət Universitetində edilən bir araşdırmaya görə qızartma və manqal məhsullarda ortaya çıxan kanserogen maddələrin bədənə verdiyi ziyanı, 40% -a qədər azalda bilir.
Alzheimerə qarşı beyni qoruyur:
Edilən araşdırmalarda Alzheimerin başlıca səbəblərindən olan amiloid val təcrübəsini dayandığı ya da var olan düyünlərin yox olmasını təmin etdiyi ortaya çıxıb.
Uçuğa qarşı təsirlidir:
Edilən təcrübələrdə, aşağı dozlardaki sarıkökün belə, uçuq virusunun törəməsini maneə törətdiyi, beləcə immunitet sisteminin virusla mübarizə etməsini asanlaşdırdığı görülmüşdür.